Κυβερνητικό πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ λίγο πριν κρίνει την ΕΥΠ για τις υποκλοπές

Ενώ την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ για τη συζήτηση της έκθεσης ελέγχου επί της μη συνεργασίας της ΕΥΠ στο πλαίσιο διερεύνησης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, η κυβέρνηση ενημέρωσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης χθες το μεσημέρι (26/9)  ότι θα συζητηθεί στη Διάσκεψη και η αντικατάσταση των μελών της ανεξάρτητης Αρχής, των οποίων η θητεία έχει λήξει.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση ελέγχου για την ΕΥΠ επρόκειτο να συζητηθεί τον Απρίλιο αλλά τελικά το θέμα είχε εξαιρεθεί από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας προκειμένου να μην υπάρχουν υπόνοιες περί εμπλοκής της Ανεξάρτητης Αρχής στην προεκλογική περίοδο.

Με δεδομένο ότι η θητεία του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου δεν έχει λήξει, η πλειοψηφία θέλει να αντικαταστήσει τα παλαιά μέλη (πλην του Γιώργου Μπακάλη, ο οποίος προτείνεται για αντιπρόεδρος) με τους:

-Αν. Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Παλιάτσος

-Προτεινόμενα τακτικά μέλη: Κωνσταντίνος Οικονόμου, Δημοσθένης Ασημακόπουλος, Σταύρος Κωστόπουλος Παναγιώτης Τρακάδας, Χαράλαμπος Τσιλιώτης.
Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΑΕ είχε ζητήσει εξηγήσεις από τον διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, καθώς η μυστική υπηρεσία δεν έχει αποστείλει στην Αρχή στοιχεία που είχαν ζητηθεί και αφορούν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Η ΑΔΑΕ εγκαλούσε την ΕΥΠ μετά την έκθεση ελέγχου που κατέθεσε η ομάδα της Ανεξάρτητης Αρχής που έκανε επιτόπια έρευνα στις εγκαταστάσεις της μυστικής υπηρεσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί